+316 38 36 31 49 info@vormuledesign.nl

Uptown Flyer Illustratie

Uptown Flyer
Illustratie

De dj’s/organisatoren van Uptown vroegen mij om een flyer te ontwikkelen waarop de ze zichzelf geïllustreerd wilden zien.

De Opdrachtgever

DE OPDRACHTGEVER

Uptown is een maandelijkse club avond die word gehouden in club Les Vedettes. De vaste dj’s en tevens organisatoren James McDurt, Sebastian Floris, C-Stone en Kriss Friss draaien op deze avond klassiekers voor de liefhebber van Soul, Funk, Boogie en HipHop. Retro Sounds in overvloed die garant staan voor een memorabele en zeer gezellige avond waar iedereen een drankje en dansje kan doen onder het genot van de beste soul stompin’ disco, finger lickin’ funk and de freshte hip-hop. Inmiddels is Uptown uitgegroeid tot een populair feest in de Nederlandse uitgaansscene en zelfs onderscheiden als Dutch RedBull Thre3style Finalist. Deze editie van Uptown werd voor het eerst georganiseerd in Bird Rotterdam en was wederom een groot succes.

DE VRAAG

De dj’s/organisatoren van Uptown vroegen mij om een flyer te ontwikkelen waarop de ze zichzelf geïllustreerd wilden zien in een setting zoals die bekend is van de legendarische HipHop blockparty’s in New York in de jaren ’80. De flyer moest bestaan uit frisse kleuren en de illustratie moest een mix zijn tussen een cartoonstijl en realisme. Daarnaast moest de illustratie duidelijk lijken op de desbetreffende dj’s.

DE VRAAG

De Opdrachtgever

DE UITDAGING

Het neerzetten van een pakkende illustratie die perfect aansluit bij het concept van Uptown. Hoe waarborg ik de identiteit van het feest zodat het concept herkenbaar blijft voor de doelgroep? Op wat voor manier kan ik de illustraties zo ontwerpen dat de dj’s/organisatoren sprekend lijken zonder al teveel details toe te voegen en de illustratie de gevraagde cartoony feel te geven? Wat is een frisse kleuren combinatie die mooi bij elkaar aan sluit om er een mooi geheel van te maken? Hoe combineer ik de flyer en de illustratie en hoe zet ik het typografisch praktisch en mooi neer zodat dat de tekst de illustratie niet gaat storen?

DE VRAAG

Een frisse illustratie die simpel en pakkend is voor het concept dat uitgebeeld moet worden. De illustraties lijken treffend op de desbetreffende dj’s en het basketbalveld en de dj set verwijzen naar de foto’s van de HipHop blockparty’s in New York in de jaren ’80.

HET RESULTAAT

Wil je meer weten over Vormule Design Studio? Neem dan vrijblijvend contact op.
Share This